top of page
  • Skribentens bildSofia

Morgon med mås

De skränar, måsarna. Har hört dem under natten och det är det första man hör när man vaknar. Der är såklart en sån där sak som man vänjer sig vid om man bor här och hör dem inte till slut. Under ridningen häromdagen travade vi rakt in i en stooor flock måsar, de lyfte såklart och var sen som ett tak över oss, en himmel. Något surrealistiskt. Har precis intagit frukost på taket. Fick sällskap av en mås, har nog aldrig varit så nära en förut. Den var snabb och snappade åt sig en klick smör innan jag hann reagera. sen var jag ju tvungen att ta lite kort på den, det dröjer nog innan man kommer så

nära igen. De är ju vackra.


Känner mig lite mör efter närmare tre mil på hästryggen igår, men skönt mör. Och inspirerad. Nu ska här ridas ordentligt när jag kommer hem till min fina Docka.


Det är så vackert här, och att rida eller gå utefter stranden är magiskt. Havet som brusar, hundarna som springer med, man möter en och annan moped och fyrhjuling, ser gubbar som letar krabbor bland stenarna. Men många sträckor är det helt tomt på människor. Och så solen förstås. Inte alla dagar men igår. Men oavsett väder är det otroligt vackert. Precis när vi gav oss iväg var det en grupp dromedarer framför oss, de skulle precis gå så vi tog följe en liten bit i deras karavan. Argan är lite reserverad än när det gäller de stora djuren med puckel så det var bra miljöträning för honom. Den fina pållen❤️.


Förutom dromedarerna såg vi också hjordar med getter och får. Killingarnas bräkande är så gulligt och riktigt hjärtskärande, man kan tro att de har kniven på strupen, men så är det kanske bara mamma som är uppe i ett träd och äter. Idag blir det hamam, det ser jag fram emot och kanske blir det en sista ridtur innan jag i morgon åker tillbaka till Casablanca.


34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page