top of page

Nyårsfirande i Sahara

Bekanta dig med kamelerna i Sahara

Skåla in det nya året under stjärnhimlen!

Välkommen att fira nyår i Sahara! Skåla in det nya året under den marockanska stjärnhimlen, rid i Saharas dyner, i oaser, i stenöken och genom berberbyar, möt lokalbefolkningen. Två nätter spenderar vi på vandring med våra kameler i de stora dynerna i Merzouga och två och en halv dag spenderar vi på hästryggen. Du kommer att ha möjlighet att shoppa i lokala byar, besöka kvinnokooperativ,  yoga, gå på hamam mm.

 

Varmt välkommen att uppleva detta fantastiska! 

Lämpligt flyg Norwegian tor Sthlm - Marrakech 

Pris: 16 600 SEK

Datum: 28 dec - 4 jan

Detta ingår:

Ridning

Yogapass

All mat och logi

All transport

Transfer till och från flygplatsen 

Vandringen / ridningen med dromedarer

Detta ingår ej:

Dricks

Läsk och alkohol

Flygresan

Mat sista dagen i Marrakech

Oändliga vidder i Sahara
Picknick i Sahara
Underbar ridning i Sahara
Vandring med kamel

Programmet:

Dag 1

Ankomst och transfer till hotellet i Marrakech. Gemensam middag.  

 

Dag 2

Vi åker söderut genom Atlasbergen mot Sahara, stannar i bergen och äter frukost. Resan fortsätter mot Agdz där man ibland säger att Sahara börjar. Här spenderar vi natten. Vi äter middag hos en lokal familj och går en promenad bland dadelpalmerna. 

 

Dag 3-4

Efter frukost och yoga åker vi mot de stora dynerna i Merzouga. Vi är framme på vår fina ökencamp lagom till lunch och vi får nu träffa våra kameler och påbörja vår vandring. Två nätter sover vi i tält i Saharas dyner, njuter stjärnklara nätter, gosar kamel och skålar såklart in det nya året i den magiska miljön.

Dag 5 

Efter frukost kommer vi åter till campen och det är dags att träffa våra hästar och rida i denna fantastiska natur på en vacker berber/arab. Vi äter medhavd lunch på lämpligt ställe och sover på campen i rymliga tält med sköna sängar. Här finns dusch och toalett. 

Dag 6

Vi rider fram till lunch, sedan tar vi farväl av våra fina hästar, våra värdar och åker mot Ait Ben Haddou för övernattning. Här har många filmer spelats in bland annat Game of Thrones. 

 

Dag 7

Efter frukost åker vi mot Marrakech och kan shoppa lite, kanske få en massage eller gå på museum. Gemensam avskedsmiddag. 

Dag 8

Även idag kan du njuta av Marrakech innan hemresan med många minnen i bagaget. 

Storslagna solnedgångar i Sahara

Har ni en bestämd tid när ni vill åka och är några stycken?

Jag kan skräddarsy resor utifrån era önskemål och erbjuder sol och bad, öken och berg, ridning, yoga, golf, vandring och rundturer m.m. Hör av dig med era önskemål så återkommer jag med ett förslag.

bottom of page