top of page

Rid längs Atlantkusten - fem dagar på hästryggen!

Ridning längs Atlantkusten

Upplev Atlantkusten från hästryggen 

Under denna ridresa i underbara Marocko rider vi längs havet, bland arganträd och i berberbyar, njuter av både soluppgång och solnedgång, marockanskt myntate, god mat och fantastisk natur. Yoga erbjuds för den som vill och det är magiskt att yoga i soluppgången till hästarnas mumsande och mjuka gnägganden. Hästarna är trygga berber/arabhästar vana att vara på långturer och guiderna är erfarna och lyhörda. Vi sover i tält eller kanske under bar himmel under ritten. Vill du uppleva  ett riktigt äventyr så följ med till detta fantastiska land med de vänliga människorna! Varmt välkommen med din anmälan!

Pris: 15 100 SEK
Datum: 
28 sept-5 okt

Detta ingår:

Logi

Ridning

All transport

Transfer till och från flygplatsen 

All mat under ritten

Detta ingår ej:

Dricks

Flygresan (jag hjälper gärna till och bokar om så önskas)

Mat och ev aktiviteter den lediga dagen i Essaouira samt i lunch i Marrakech. 

Ridning längs Atlantnen
Färgstark solnedgång över Atlanten
Ridning längs Atlanten
Ridning längs Atlantkusten

Programmet:

Dag 1

Ankomst Marrakech och transport till Sidi Kauki.

Dag 2-4

Ritten börjar och vår långtur på hästryggen leder oss längs med kullar beväxta med thuja, bergslandskap med små berberbyar och arganlundar. Vi kommer möta herdar vallandes getter och får och säkert ser vi en och annan get balansera på en gren. Vi rider i berg och dal genom skogar med mimosa, argan och eucalyptusträd. Sista etappen är längs med havet med galopper på stranden och storslagna vyer över den magnifika atlanten. Vi avslutar ritten åter i stallet i Sidi Kauki. 

Dag 5

Idag rider vi halva dagen för att efter lunch ta oss in till Essaouira, kanske vill man gå på hamam, shoppa, strosa i hamnen och se vad den söta staden har att erbjuda.

Dag 6 

Vi rider i omgivningarna och kan förhoppningsvis ta vackra bilder i solnedgången.

Dag 7

Idag tar vi farväl av hästar, guider och hundar och åker efter frukost till Marrakech för att njuta lite storstadsliv med shopping, kanske massage eller museum. 

Dag 8

Tidig transfer till flygplatsen för hemfärd med många minnen i bagaget!

Med reservation för ev ändringar.

Rid på stranden

Får du inte med dig din partner på hästryggen? Inga problem - möjlighet finns att följa med på turen men på fyrhjuling (minst 2 pers) i stället - vi möter upp under lunchpicknicken samt på kvällslägret. 

Har ni en bestämd tid när ni vill åka och är några stycken?

Jag kan skräddarsy resor utifrån era önskemål och erbjuder sol och bad, öken och berg, ridning, yoga, golf, vandring och rundturer m.m. Hör av dig med era önskemål så återkommer jag med ett förslag.

bottom of page