top of page

Upptäck färgstarka Marocko 

Vandring och ridning med kamel i Sahara

Hav, berg och öken i samma resa

Vill du uppleva den fantastiska Sahara-öknen? Blicka ut över de vackra sanddynerna och riktigt höra den öronbedövande tystnaden? Vill du också uppleva myllrande basarer, vacker arkitektur, den vilda Atlanten, unikt hantverk, yoga i soluppgång och färdas i de magnifika Atlasbergen? Missa inte detta fantastiska tillfälle - följ med till landet med de vänliga människorna och den storslagna naturen!

Lämpligt flyg Ryan Air tor Sthlm - Marrakech!

Pris: 18 100 SEK
Datum: 16 - 26 okt

Detta ingår:

Transfer till och från flygplatsen

All transport

Mat (ej mat sista dagen)

Hotell/riad /del i dubbel/trippelrum, enkelrum mot extra kostnad)

Detta ingår ej:

Dricks

 

Flygresan (jag hjälper gärna till och bokar om så önskas)

 

Ev kringaktivitet, ridning, ev inträden 

Fantastiska solnedgångar
Möt kamelerna - öknens skepp
Upplev de magnifika Atlasbergen
Yoga i Sahara

Programmet:

Dag 1

Transfer från flygplatsen i Marrakech, installation på hotellet samt gemensam middag. 

Dag 2

Vi åker mot Essaouira efter  yoga och frukost där vi får en guidad tur på engelska. Därefter kan man på egen hand upptäcka den fina lilla staden, strosa i hamnen och äta skaldjur. Det är inte omöjligt att det är musikunderhållning på någon restaurang. 

Dag 3

Idag fortsätter vi njuta av Essaouira och efter frukost går vi på lokal hamam och blir ordentligt skrubbade och badade på marockanskt vis. Det finns också möjlighet att rida, eller åka fyrhjuling om man hellre vill det. 

Dag 4

Nu lämnar vi Essaouira för att påbörja färden söderut, efter ca tre timmar är vi framme i Taroudent som sägs vara en av Marockos vackraste städer. Eftersom staden är känd för sina mattor kommer vi göra ett besök i mattaffär. Här äter vi sedan lunch  innan vi åker vidare mot Agdz. Vi övernattar hos en lokal familj, äter hemlagad mat och får uppleva det genuina Marocko. 

Dag 5 

Idag går färden mot Merzouga och de vackra dynerna.  Väl framme serveras lunch och sedan ger vi oss iväg på vår vandring, bredvid eller på kamelens rygg. När vi sedan slår läger sover vi i tält eller under stjärnorna. Yoga erbjuds i solnedgången. 

Dag 6

Vandringen i dynerna fortsätter och vi upplever Sahara som riktiga nomader. Även i natt sover vi i tält eller under stjärnorna. 

Dag 7 

Nu drar vi oss tillbaka till campen där det finns möjlighet till dusch. Vill man rida häst i Sahara så kan även det erbjudas. 

Dag 8

Efter frukost lämnar vi Sahara och fortsätter mot Ouarzazate, Marockos Hollywood, där vi besöker en filmstudio och får se var många filmer spelats in. Därifrån åker vi sedan till Rosornas dal där vi övernattar hos en lokal berberfamilj.  

Dag 10 

Vi lämnar dalen för att under eftermiddagen vara tillbaka i Marrakech lagom till middag och det livliga torget i medinan. 

Dag 11

Vi upptäcker vad Marrakech har att erbjuda och får en guidad tur i medinan. Där finns möjlighet att köpa vackert hantverk och pruta med slipade handlare, och helt enkelt njuta av det livliga och unika Marrakech. Vi äter en gemensam lunch, och eftermiddagen är sedan fri. Kanske vill man ta igen sig på en takterass eller göra de sista inköpen. 

 

Dag 12

Det är dags att lämna underbara Marocko med många härliga minnen att ha med sig hem. 

Med reservation för ev ändringar.

Fantastiska solnedgångar

Har ni en bestämd tid när ni vill åka och är några stycken?

Jag kan skräddarsy resor utifrån era önskemål och erbjuder sol och bad, öken och berg, ridning, yoga, golf, vandring och rundturer m.m. Hör av dig med era önskemål så återkommer jag med ett förslag.

bottom of page