top of page
  • Skribentens bildSofia

En lördag i Marrakech

Njuter av stilla dagar - det är fortfarande varmt i Marrakech men jag ska åka till Casablanca i morgon, där är det ”kallt” säger man. Jag vet inte jag, definitionen på ordet kallt är ju väldigt bred, jag kommer nog inte tycka att det är speciellt kallt, men havet kanske gör att det är något svalare där. Det är Inte ens en vecka sen jag kom från Sahara, ändå känns det liksom lite avlägset och overkligt. I alla fall så var resan fantastiskt - vi hade det underbart på många sätt. Dock var det i varmaste laget så vi fick lägga om rutten, det hade inte gått att rida så långt som det var tänkt från början. Hästarna var underbara, våra guider, kocken och de andra killarna som var allmänna hjälpredor med allt var fantastiska och vi blev kungligt uppassade hela tiden. Att yoga tillsammans med en grupp så här, ibland mitt ute i ingenstans är också så fint - mjukt och stilla är det jätteskönt att låta kroppen sträcka ut efter några timmar på hästryggen, meditera med ökenvind i ansiktet se solen komma upp eller gå ner (yoga oftast både morgon och kväll).
Vi träffade av en slump några kvinnor, de ville vi skulle komma och lyssna på dem så de fick berätta om sitt kooperativ. De har svårt att nå ut och få sina produkter sålda, de består av klänningar, sjalar och för underlägg mm. Ett fint möte som jag hoppas få uppleva igen.Sista dagen på kvällen på den fantastiska riad vi bodde på hade vi gemensam middag alla och dans, så mysigt. De sista dagarna har jag spenderat hemma i lägenheten, jobbat på med mina olika grejer, studier, sociala medier mm, gått till den lokala marknaden, gått till det lokala köpcentret, vilat, druckit kaffe på caféer här alldeles i närheten och haft det allmänt lugnt. Idag blir det hamam, så skönt ska det bli att bli ompysslad, skrubbad och masserad. I morgon Casablanca som sagt, det ska bli kul träffa familjen men jag ser inte fram emot storstadens brus, fattigdomen, trafiken, smogen osv. Casablanca har ca fem milj invånare, alldeles för mycket för mig. Nästa vecka åter vid havet, det är mer min grej, hästarna, de långa stränderna, färre människor och helt enkelt lättare att vara. Ser fram emot att hänga med mina hästgrabbar, promenera längs havet, njuta och pyssla häst och yoga på taket.

93 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page