top of page
  • Skribentens bildSofia

Långledig i Nordafrika

Solen håller på att gå upp, den kommer lysa på mig nu en tid framöver. Med hjälp av tempot här i Marocko vill komma ner, komma närmare mig själv, komma ner i snurr, komma ner i fart, komma ner. Inåt. Meditera, yoga, träna, rida, njuta är min förhoppning att kunna göra under den här tiden. Under två månader ska jag vara i Marocko - det ska bli fantastiskt underbart pirrigt jobbigt omvälvande - det är vad jag tror i alla fall. Jag har längtat länge men det har inte varit läge hittills men nu funkar det och jag är så tacksam. Vill försöka ta hand om mig lite bättre, hitta bra rutiner och bra vanor. Leva mer yogisk, medvetet och långsamt. Dra långa djupa andetag och låta axlarna sjunka. Inte för att jag varit speciellt stressad förut kanske men vill ändå komma åt ett annat tempo. Satt med en kvinna från Sahara och drack te, denna teritual där man häller te i olika glas för att det ska blandas ordentligt och få rätt temperatur. Kände mig plötsligt rastlös och tyckte det tog tid men fick påminna mig om att det är ju det jag vill- leva lite mer här och nu, så jag följde med i teblandandet och slappnade av. Den här tiden kommer jag att tillbringa dels i Marrakech men också i Essaouira vid havet och göra små utflykter däremellan. Har nu kört bil i Marocko för första gången. Jag är normalt sett inte så road av bilkörning, men det här blev ganska roligt efter en stund, ganska varierad körning om man säger så, serpentinvägar längs med Atlasbergen, varningsskyltar för kor och kameler, stora lastbilar som gör (farliga) omkörningar för att åka till Senegal med fisk och grönsaker. En erfarenhet rikare.


1-10 okt blir det en ridresa med yoga i Sahara - i tystnaden, i stjärnklara nätter med campingliv. Automatiskt lite mindre eller inget internet. En skön utmaning. Fina deltagare kommer hemifrån och det ska bli så roligt. Tar det som ett väldigt gott betyg att det för en del inte är första resan de är med på med mig, utan har varit med förut. Nu blir det yoga på taket och en ny dag väntar🙏


43 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Ann-Britt Hellborg
Ann-Britt Hellborg
Oct 16, 2021

Verkar underbart!

Like
bottom of page